Het leven en bijzondere werk van een onontdekte spirituele kunstenares

Het leven en bijzondere werk van een onontdekte spirituele kunstenares 

Mariëtte Nijsten had één nadrukkelijke wens: dat haar werk na haar overlijden beschikbaar zou worden voor ons allemaal. Want zoals ze zelf altijd zei: 

‘Het werk is niet van mij, noch van jou, maar van de gehele mensheid’.

Mariette noemde zichzelf ‘De Materie Code kraakster’ en wist de code van het Universum op een unieke, diepgaande en inspirerende wijze in beeld en geschrift te kraken. 

Schat aan waardevolle spirituele inzichten

Als redactieteam (Robin, Rob en Karin) is het onze missie en verantwoordelijkheid om haar werk zo goed mogelijk weer te geven en te verwoorden. We realiseren ons dat we een schat aan waardevolle spirituele inzichten tot onze beschikking hebben en gaan uiterst zorgvuldig om met haar nalatenschap. Haar talloze mappen met gedichten, breinbrekers en gedachtegoed, geven ons veel stof tot nadenken. Omdat de symboliek in al haar werken wellicht niet ineens te bevatten is, heeft het onze voorkeur om via de weg der geleidelijkheid haar oeuvre te introduceren. 

Gedichtenbundels

Daarom willen wij, ter introductie van haar gehele oeuvre, nu eerst voorrang geven aan een selectie van haar gedichten. Omdat ze oorspronkelijk zijn en ze je in de taal van het hart kunnen bereiken, wat helpt om de symboliek in haar schilderijen (van het hierna te verschijnen kunstboek) te kunnen ontvangen. 

‘Sterrenstof tot nadenken’ ‘Sterrenkracht’ en ‘Sterrenmensen’ is een reeks van drie gedichtenbundels, die dit jaar zullen verschijnen bij Obelisk boeken en tevens te bestellen zijn via deze website.

BUNDEL I

Sterrenstof tot nadenken

Al het door kunstenaars gemaakte werk is eigenlijk voor iedereen. Het is namelijk sterrenstof, ingefluisterd door de bron van inspiratie…

In deze gedichtenbundel laten wij u kennismaken met Mariette Nijsten. Een bijzondere vrouw en een bovennatuurlijk schildertalent, met een ‘gateway’ naar een visionaire wereld tussen hemel & aarde. Tijdens haar leven als kunstenares maakte ze zo’n 160 schilderijen onder het pseudoniem van haar doopnamen: Maria Angela. Geboren in Vught en gestorven in Tilburg in 2019 op 78-jarige leeftijd, na een verborgen schildercarrière van meer dan 50 jaar.

Aanvullend op haar werken heeft zij gedichten geschreven, die blijk geven van een grote verbeeldingskracht en een bijna wiskundige beheersing van de taal. 

Iedereen komt op een punt waarop je je afvraagt of je klaar bent om je bewustzijnsniveau te verhogen. Deze eerste gedichtenbundel ‘Sterrenstof tot nadenken’ nodigt je uit om naar de Universele taal van het hart te luisteren, de materie code te kraken en een opening te creëren naar een hoger bewustzijn…

BUNDEL II

Transmutatie

Tijdens de cyclus van geboren worden tot het terugkeren naar de bron, is de sterrenkracht daar om ons levenspad bij te lichten. Het licht bevat alle informatie en geeft ons de sleutel om ons deelgenoot te maken van alle kennis die het Universum met zich meedraagt.

Door steeds dieper in de aardse stof en spirituele materie te duiken, kunnen we de code van het Universum in beeld en geschrift kraken. De allesomvattende waarheden in de betekenis van het woord geeft talloze inzichten. Daarom willen wij je uitnodigen om in deze tweede gedichtenbundel ‘Sterrenkracht’ zelf op onderzoek uit te gaan. Verdiep je in de betekenis van de woorden en ontdek de verbanden. Ben je klaar om te promoveren of noem het transmuteren?

Zo boven, zo beneden…

BUNDEL III

Sterrenkracht

Met de afbeelding van de dauwdruppel op de voorzijde van deze gedichtenbundel,laat Maria Angela het Universeel bewustzijn zien, waaruit wij ‘Sterrenmensen’ alle kennis putten. De druppel is alleen krachteloos wanneer hij gescheiden is van de oceaan. Plaats hem daarin terug en hij is even machtig als de gehele oceaan.

Alles wat bestaat is 1 levend wezen. Wij zijn uit licht gemaakt en zullen tot sterrenstof wederkeren naar de bron. Wanneer we dit hele proces begrijpen en doorvoelen, zal het de ziel bevrijden. Deze derde gedichtenbundel is geen spiritualiteit voor dummies, maar daagt je uit om de verborgen wijsheden in de gedichten te vinden, om zo te ontdekken wie wij in werkelijkheid zijn: Sterrenmensen…